Brussels architecture today

type

Curator van een initiatief ter bevordering van de hedendaagse architectuur in Brussel

Context

Urban organiseert sinds 2019 een architectuurweek. De eerste editie genaamd "Archiweek" vond plaats in oktober 2019. Het programma is ontwikkeld door Urban. Aan de zijlijn van dit programma. CityTools heeft, in samenwerking met Speculoos, Variable en fotograaf Thomas Ost, voorgesteld om een initiatief te organiseren om de Brusselse architectuurscène te waarderen door middel van 50 interviews met de titel "Brussels architecture today".

Missie en aanpak

Het project verliep in verschillende fasen:

  • Lancering van een openbare oproep voor de architectuurgemeenschap. Gepubliceerd via verschillende kanalen (A +, Bozar, Cellule-architectuur, BMA), was de oproep bedoeld om antwoorden op twee eenvoudige vragen te verzamelen. Een eerste vraag nodigde de deelnemers uit om een recente architecturale productie in Brussel aan te duiden en uit te leggen hoe deze interessant is om de architectonische context van Brussel te illustreren. De tweede vroeg de deelnemer om een mening over de Brusselse architectuurcontext in het algemeen.
  • Er werd een jury samengesteld (in samenwerking met Urban, de BMA, de faculteit architectuur ULB La Cambre en het tijdschrift A +) die het mogelijk maakte om 50 interviews te selecteren, die werden gepubliceerd op de site gelinkt aan de Archiweek: www.archiweek.urban.brussels, gepaard met een kaart waar de genoemde projecten op te vinden zijn om het bezoek te vergemakkelijken.
  • Het doel van het initiatief was om de nieuwe architecturale scene in Brussel in kaart te zetten, bepaalde recente architecturale producties weer te geven en het grote publiek te inspireren om de kwaliteiten van deze producties te bekijken.

klant

urban.brussels

locatie

Bruxelles

datum

2019

toestand

Voltooid

Team

CityTools

Spec uloos

Variable

Thomas Ost

Credits

Fotografies : Thomas Ost