Kazerne See U

type

Milieuvergunningsaanvraag en effectenverslag

Contexte

Het See U-project heeft tot doel de voormalige kazerneterreinen van de nationale rijkswacht gelegen aan de Generaal Jacqueslaan om te vormen tot een gemengd programma van huisvesting, universitaire functies en voorzieningen, door de site open te stellen voor de wijk.

In afwachting van de start van het project heeft de eigenaar (MSI) van de site besloten een tijdelijk gebruik van de site te organiseren. Om dit tijdelijk gebruik wettelijk te organiseren, waren volgens de stedenbouwkundige voorschriften, stedenbouwkundige en milieuvergunningen nodig, evenals een milieueffectenrapport.

Missie

De missie van CityTools bestond dus in het ondersteunen van de MSI en de operator die het tijdelijk gebruik organiseerde bij het uitvoeren van deze administratieve procedures: stedenbouwkundig plan, milieuplan en effectenrapport.

Proces

Deze missie stelde CityTools in staat om nauwkeurige expertise te ontwikkelen over de regelgevende voorwaarden voor het implementeren van een tijdelijk gebruik van een strategische site. In samenwerking met NUR-architecten zijn vergunningsplannen opgesteld om de beoogde diversiteit aan tijdelijke bestemmingen op de locatie in te kaderen. Het stelde CityTools ook in staat om eerste ervaring op te doen in het opstellen van een milieueffectrapport. Het tijdelijke bezettingsproject werd daarom geanalyseerd in alle thematische onderdelen zoals vereist door de verordening, om de milieu-impact ervan te beoordelen.

klant

SAU-MSI

locatie

Bruxelles

datum

2019

toestand

Voltooid

Team

CityTools

NUR architectes

Oppervlak

3,96 Ha

Kredieten

Fotografies : See U