Citydev - consultatieve participatie

type

Participatie

Context

Citydev.brussels is een grote publieke speler in de stedebouwkundige ontwikkeling in Brussel. Deze regionale structuur heeft twee missies: een 'economische' (kwaliteitsvolle ruimtes aanbieden aan bedrijven die zich in Brussel willen vestigen) en de andere voor 'stedelijke renovatie' (betaalbare woningen aanbieden in wijken zonder privé-investeringen) . Om de kwaliteit van het overheidsoptreden te verbeteren, gebruikt Citydev nu een participatieve raadpleging voor haar projecten.

Missie

De missie is om een algemeen en systematisch plan te leveren voor participatief overleg voor de Citydev-projecten, aan te passen aan elk project.

Proces

De methodologie bestaat erin projecten in elke fase van hun ontwikkeling te begeleiden door een breed scala aan uitwisselingsmethoden voor te stellen met de actoren op het terrein, waardoor bedenkingen geuit kunnen worden en zo het projectplan aanvullen. Door grote verscheidenheid aan projecten, hebben we de methodologie en tools aangepast aan verschillende omstandigheden. De tools zijn beschikbaar in elke fase (concept, plan, werf, ingebruikname) en worden gekaderd door een online platform dat alle informatie over de ondersteunde projecten verzamelt.

klant

citydev.brussels

locatie

Bruxelles

datum

2018

toestand

Lopend

Team

CityTools

Onderaannemers

Createlli

Speculoos

Credits

Foto's : consult.citydev